Kroppsfysiken – Din Kiropraktor i STO-regionen

En kiropraktisk behandling består av olika moment för att lokalisera den bakomliggande orsaken till patientens problem. Vid första besöket görs en hälsodeklaration samt en genomgång av patientens sjukdomshistoria. Olika tester genomförs för att lokalisera funktionsstörningar och smärttillstånd i kroppens rörelseapparat. En normal behandlingsserie varierar mellan 3-5 behandlingar.

Kroppsfysiken ger en kombination av kiropraktik och mjukdelsbehandling.

Vad innebär en Kiropraktisk behandling?

En kiropraktisk behandling innebär att man återger funktion och rörelse i en låst led med hjälp av manipulation/justering.

Kiropraktisk justering av armbågsled

Mjukdelsbehandling

En mjukdelsbehandling innebär olika massagetekniker, pressur (tryck), stretch och töjning av påverkad muskulatur.

Legitimerad Kiropraktor Fredrik Thörnvall

Fredrik är Legitimerad Kiropraktor med klinik i Stenungsund (Munkeröd).

Om Kiropraktik

Namnet “kiropraktik” betyder fritt översatt ”behandla för hand”. 1895 grundades kiropraktiken av D.D Palmer i USA, som också startade den första kiropraktiska utbildningen 1897. Sedan dess har det forskats kontinuerligt inom kiropraktiken och den är idag integrerad som en del av sjukvården i flera landsting och kommuner.

Vad gör en kiropraktor

En kiropraktor diagnostiserar, behandlar och förebygger störningar i kroppensrörelseapparat. Kiropraktorn har tystnadsplikt och för journal över sina patientbehandlingar. Han/hon är skyldig att remittera en patient vidare till annan vårdgivare, t.ex läkare, vid misstanke om svår skada eller om annan allvarlig sjukdom kan föreligga.

Kiropraktiska Föreningen i Sverige

Kroppsfysiken är medlem i Kiropraktiska Föreningen i Sverige (KFS). Via förbundet har en legitimerad kiropraktor patient och ansvarsförsäkring samt står under tillsyn av Socialstyrelsen. En kiropraktor lyder under hälso- och sjukvårdslagen vad gäller att ställa en skriftlig diagnos samt föra journal.
Hos en KFS-ansluten kiropraktor är du i trygga händer.
För mer info: www.kiropraktik.com

Företagshälsovård

Kroppsfysiken erbjuder kiropraktik och mjukdelsbehandling ute på företag. Ett företag med välmående personal är en förutsättning för ett väl fungerande företag. Friskvård på arbetsplatsen är en lönsam investering som ger lägre personalkostnader i form av minskad sjukfrånvaro då eventuella arbetsskador kan förebyggas och behandlas i tid.

OBS! Kiropraktik och mjukdelsbehandling är avdragsgillt för företag enligt den skattefria förmånen "Förebyggande Behandling och Rehabilitering". Massage går in under Friskvård och kan också erbjudas.

Tips för din hälsa

Motionera
Alla typer av rörelse och aktivitet är bättre än att inte röra sig alls.
Ät varierat
En bra kost är källan till en god hälsa. Undvik för mycket socker och salt.
Tänk på ergonomin
Ergonomin är viktig både i din vardag och på arbetet. Ta små aktivitetspauser flera gånger per dag med töj och stretch.
Undvik stress
Lyssna på din kropp
Kroppen ska bära dig genom hela livet.

Lider du av smärta?

Smärta är kroppens signal på att något är fel.
Det är INTE normalt att ha ont.

Kiropraktik mot smärta

Med hjälp av en kiropraktisk behandling kan kiropraktorn bryta ett smärtmönster och påskynda kroppens egen läkningsprocess.  Detta gör att patienten snabbare kan återgå till sin vardag.

Förebyggande kiropraktik

En kiropraktisk behandling stärker immunförsvaret och ger ett ökat välbefinnande. Genom en regelbunden ”service” av din kropp förebygger du även framtida skador. Du behöver alltså inte ha ont för att gå till en kiropraktor.